Wat is het verschil tussen een inkjet en laserprinter?

Inkjet en Laser zijn twee verschillende technieken om te printen, aan beide zitten voor- en nadelen verbonden.

Een inkjet printer werkt simpelweg door kleine puntjes (“pixels”) inkt op het papier te zetten. Een laserprinter werkt niet met vloeibare inkt maar versmelt tonerpoeder met het papier door middel van een laser.

Ook in de kwaliteit zit verschil, een inkjet printer is beter wanneer je veel en mooie kleuren wilt printen, ook is een inkjet printer vaak goedkoper. Een laserprinter kan daarentegen veel beter overweg met zwart/wit printjes en is een laserprinter vaak ook sneller dan een inkjet.

Welke printer is beter voor mij?

Over het algemeen hebben consumenten liever een inkjet printer en word de laserprinter vaker op de zakelijke markt gebruikt. Zoals hierboven al gezegd kunnen laserprinters minder goed overweg met kleur dan inkjet printers maar ook de kosten zijn een belangrijk verschil. Een laserprinter is duurder in aanschaf maar heeft een grotere capaciteit dan een inkjet printer. De vuistregel die je kunt gebruiken bij je keuze voor een printer: print je op jaarbasis slechts 1000 pagina’s of minder? Dan kies je voor een inkjetprinter. Ligt dat aantal op 2000+ dan is de laserprinter goedkoper en hoe geld meer je print hoe lager de prijs per vel wordt met een laserprinter.

Wat is het verschil tussen een inkjet en laserprinter?

Bekijk ons hele aanbod laserprinters en inkjetprinters